Een familie


De grote instellingen vormen o.i. niet de warme basis waar wij naar op zoek zijn. Onze visie over een Natuurlijk Thuys gaat verder dan de vastomlijnde kaders van de grote instanties. Onze wens is betrokken te blijven, te ondersteunen en sturing en richting te kunnen geven. Daarnaast vinden wij 24 uurs zorg belangrijk.

Onze kinderen gaan samen een familie vormen, in een huis waar optimaal welbevinden en een persoonlijke benadering hoog in het vaandel staan. Zo gewoon mogelijk functioneren ( onze jongeren hebben overdag een dagbestedingsplek) en onder professionele begeleiding samen leven en wonen.

We hebben een plek op het oog in Vught, waar we nieuw kunnen gaan bouwen. Deze droomlocatie is een groene, parkachtige, natuurlijke, prikkelarme omgeving in een kleine woonwijk op korte afstand van een winkelcentrum.

Betekenis van natuurlijk thuys

De naam “Natuurlijk Thuys” is ontstaan omdat :

  • Wij natúúrlijk voor onze jongeren een fijn thuis, een warme veilige plek wensen, waar zij zich op hun gemak voelen. Waar aandacht , tijd, zorg en ruimte is voor ieders individuele behoefte en kwaliteit.
  • wonen en leven in een natuurlijke omgeving met oog voor het ritme in de natuur, het leven met de seizoenen en jaarfeesten hen goed doet. Het biedt houvast en structuur wat vertrouwen zekerheid en veiligheid geeft. Ieders natuurlijke kwaliteiten en talenten kunnen vanuit die basis volledig tot bloei komen.
  • De jongeren vanuit hun eigen natuur net als ieder ander mogen wonen, werken, leven, ontwikkelen en zijn.
  • begeleiders vanuit hún natuurlijke kwaliteiten vanuit gelijkwaardigheid en respect, samen zijn en leven met de jongeren en werken en leven vanuit bezieling en passie. 
  • iedere jongere in zijn/haar natuurlijke ontwikkeling gezien wordt en op een natuurlijke wijze wordt ondersteund met de juiste zorg.
  • de holistische visie van nature zo passend is bij deze jongeren. In plaats van uit te gaan van de beperking kijken wij naar de mogelijkheden en de meerwaarde van onze jongeren.
  • Zij hebben door wie zij zijn veel te bieden in deze drukke, vooral in het hoofd levende, maatschappij
  • Natuurlijk aandacht, zorg en tijd wordt besteed aan Goede voeding, waar levenskracht in zit, omdat dat een bijdrage levert aan een goede gezondheid.
    Met aandacht en plezier samen koken en eten is een belangrijk ritueel.